مرورگر شما برای نمایش این سایت قدیمی است. برای مشاهده سایت از سایر مرورگرها استفاده نمایید یا جهت بروزرسانی کلیک کنید.

همچنین میتوانید PDF نشریه را از لینک زیر دریافت نمایید.

شماره خبر: 3435858075949924409

غذاهای اصیل نذری

در آستانه ایام محرم و صفر هستیم و بازار پخت‌و‌پز نذری حسابی گرم می‌شود. وقتی اسم نذری را می‌شنویم بیشتر یاد قیمه، عدس پلو، قورمه‌سبزی و... می‌افتیم، اما در شهرهای مختلف ایران تنوع نذری‌ها خیلی زیاد است و ما در اینجا به نحوه پخت سه نوع از آنها می‌پردازیم؛ البته مواد لازم ذکر شده برای پخت روزمره و معمولی است و برای نذری مقدار مواد متفاوت می‌شود.

بیچاق قیمه اردبیل

مواد لازم:

گوشت خورشتی: نیم کیلو / خلال بادام: 200 گرم / پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری / آبغوره: نصف فنجان / تخممرغ: 3 عدد / رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران: به میزان لازم

گوشت و رب را با روغن تفت میدهیم. خلال بادام، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و با دو تا سه لیوان آب میگذاریم تا بپزد. بعد از اینکه گوشت کامل پخت، پیازداغ، آبغوره، نمک و زعفران را اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم (توجه داشته باشید رنگ این غذا بیشتر با زعفران است). بهتر است این غذا را در تابه، پیرکس یا ظرف مناسبی پخته و با همان ظرف سرو کنیم تا ظاهرش به هم نریزد. وقتی خورشت جا افتاد بین خورشت را باز کرده و تخممرغها (بهتر است فقط زردهها را بریزیم) را در فضاهای خالی میریزیم. در ظرف را میگذاریم تا تخم مرغها بپزد. خورشت آماده است و آن را با برنج سرو میکنیم.

شله مشهدی

مواد لازم:

گوشت گوسفندی بدون استخوان: یک کیلو / دنبه: 200 گرم / پیاز: 2 عدد / بلغورگندم و برنج نیم دانه: 200 گرم / لوبیا سفید و چیتی، ماش و عدس: نیم کیلو / لپه: 50 گرم / پودر جوزهندی: 2 قاشق غذاخوری / پودر هل و فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری / ربگوجه: 2 قاشق غذاخوری / روغن مایع: نصف پیمانه / نمک: به میزان لازم

حبوبات را چند ساعت قبل خیس کرده و میپزیم. پیاز را چرخ کرده و با گوشت و نمک مخلوط میکنیم و میپزیم. وقتی گوشت کامل پخت آن را ریش ریش کرده و کنار میگذاریم. بلغور گندم را در آب جوش ریخته و روی شله کم میگذاریم. وقتی بلغور پخت برنج را اضافه میکنیم. وقتی برنج هم پخت حبوبات را اضافه کرده و مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد. وقتی شله کمی غلیظ و لعابدار شد گوشت، دنبه چرخکرده، ادویهها و روغن را اضافه میکنیم و حرارت را کم کرده و دوباره هم میزنیم. در حین پخت باید در قابلمه باز باشد واگر آب آن کم شد کم کم آبجوش اضافه میکنیم. وقتی شله جا افتاد آن را با قیمه که شامل گوشت، لپه، پیازداغ و رب است، سرو کنید. این غذا زمان پخت زیادی لازم دارد و هر چقدر بیشتر همزده شود خوشمزهتر میشود.

آبگوشت متنجونه کرمان

مواد لازم:

گوشت گوسفند: یک کیلو / دنبه: 50گرم / نخود و لوبیاچیتی: 100 گرم / سیبزمینی: 2 عدد / رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری / پیاز: 2عدد / ترخون، شنبلیله و جعفری: 200گرم/ برگه زردآلو: 100 گرم/ مغز گردو: 100گرم/ نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

نخود را از قبل خیس کرده و بایک پیاز میکس میکنیم. گوشت، پیاز، لوبیاچیتی، نمک، فلفل و زردچوبه را در دیگ ریخته و میپزیم. نخود میکس شده را با دنبه در ظرفی ریخته و روی حرارت میگذاریم تا به روغن بیفتد و سبزی شسته و خرد شده و رب گوجه را اضافه کرده و خوب تفت میدهیم. همه مواد را با هم مخلوط کرده و سیبزمینی، برگه زردآلو و گردو را اضافه میکنیم. دیگ را روی حرارت کم میگذاریم تا مواد پخته و آبگوشت جا بیفتد.

مژده مظهری