مرورگر شما برای نمایش این سایت قدیمی است. برای مشاهده سایت از سایر مرورگرها استفاده نمایید یا جهت بروزرسانی کلیک کنید.

همچنین میتوانید PDF نشریه را از لینک زیر دریافت نمایید.

شماره خبر: 2884284890715136794

قیمه نجفی (عراقی)

قیمه نجفی، قیمه علاچی یا قیمه عربی نوعی خورش رایج در شهرهای نجف، بغداد، کاظمین و کربلاست که در شهرهای جنوبی ایران مخصوصا بوشهر نیز طبخ می‌شود.

برای پختن این قیمه از گوشت و نخود آب‌پز استفاده می‌شود و آن را در مراسم‌ مذهبی مثل روز عاشورا و دیگر مناسبت‌های مذهبی مانند افطار در ماه رمضان مصرف می‌‌کنند.

مواد لازم برای تهیه قیمه نجفی برای 5 نفر:

نخود: یک لیوان، گوشت گوسفند: 250 گرم، پیاز:2 عدد، کره آب کرده: 2 قاشق غذاخوری، رب گوجه‌فرنگی: 5 قاشق غذاخوری، زعفران دم‌کرده: 5 قاشق غذاخوری،پودر دارچین: 2 قاشق چایخوری

نخود را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و کمی با زردچوبه در روغن تفت دهید و گوشت گوسفندی را به آن اضافه کرده و تفت دهید بعد آب اضافه کنید و نخود‌ها را هم در آب بریزید و اجازه دهید به آرامی کامل بپزد. بعد از این‌که گوشت و نخود پختند آب آن را از نخود و گوشت جدا کنید و گوشت و نخود را با گوشتکوب بکوبید تا نرم و یکدست شود.

پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و باز تفت دهید تا نرم شود، سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوب رنگ پس بدهد. بعد گوشت کوبیده شده، آب گوشت، زعفران دم کرده و پودر دارچین را به مخلوط رب و پیاز اضافه و مخلوط کنید تا به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید و چند دقیقه اجازه دهید طعم مواد به خورد هم برود سپس خورش قیمه نجفی را در ظرف بکشید، کره را روی خورش بریزید و با برنج سرو کنید.