فیلمهای «خانهای در خیابان چهلو یکم» و «شاباش» با فضای متفاوت تلخ و شیرین از دیروز در سینماهای کشور اکران شده است
روایت یک داستان واقعی
کارگردان خانهای در خیابان چهل و یکم این نوبت اکران را به هیچوجه زمان مناسبی ندانست و گفت: من و دیگر عوامل فیلم خیلی از این نوبت اکران ناراحتیم، چون الان همه رسانهها و تماشاگران پیگیر سینما در هیاهوی جشنواره فیلم فجر به سرمیبرند و فضای مجازی مملو از تبلیغات و تیزر و آنونس فیلمهای شرکتکننده در این رویداد است. برای مردم هم جذابتر است که فیلمهای به روز را ببینند. در فضای رسانهای هم حواشی آثار راه یافته یا فیلمهایی که نتوانستند در جشنواره حاضر باشند، جذابیت و اهمیت بیشتری دارد تا صحبت درباره فیلم من که سال پیش ساخته شده است. ضمن اینکه تبلیغات فیلم ما هم ممکن است میان تبلیغات آثار جشنواره فیلم فجر چندان دیده نشود.
حمیدرضا قربانی افزود: قرار بود فیلم ما پس از فیلم «نفس» در گروه کوروش اکران شود، بنابراین باید صبر میکردیم تا این فیلم به کف فروش برسد. اما این اتفاق نیفتاد که البته فروش خوب این فیلم و هر اثر سینمایی برای چرخش چرخ اقتصاد سینما خوشحالکننده است. بنابراین فعلا فیلم را بدون سینمای سرگروه اکران کردهایم تا در هفتههای آینده، خانهای در خیابان چهل و یکم با سرگروهی کوروش به نمایش خود ادامه دهد.
این کارگردان سینما درباره تاخیر یکساله این فیلم برای اکران عمومی هم توضیح داد: اتفاقاتی که در جشنواره فیلم فجر برای یک فیلم میافتد خیلی در اکران آن تاثیرگذار است. اگر فیلم سر و صدای زیادی زمان جشنواره به پا کند و دیده شود، بیشتر موردتوجه پخشکننده و سینمادار قرار میگیرد. شورای پروانه نمایش هم ممکن است تحت تاثیر هیاهوی یک فیلم در جشنواره، پروانه نمایش آن را سریعتر صادر کند و قرارداد آن هم با سرعت بیشتری برای اکران عمومی بسته میشود. چون خودم اهل جار و جنجال و هیاهو نیستم، آن اتفاقی که باید برای فیلم در جشنواره میافتاد، رخ نداد. البته من حدود 7 دقیقه از فیلم را کوتاه کردم و برای این مساله باید دوباره پروانه نمایش مجدد میگرفتم. به همین دلیل فیلم در نوبت بازبینی ماند. ضمن اینکه قانونی هم وجود دارد که میگوید فیلم باید دو ماه پس از اخذ پروانه اکران شود. زمانی هم که آقای رضوی، تهیهکننده تلاشگر فیلم خواست با یکی از سرگروهها برای اکران قرارداد ببندد، فیلمهای زیادی بودند که هنوز اکران نشده بودند. همه اینها مزیدبرعلت شد که فیلم دیرتر از حد معمول به نمایش عمومی درآید.
قربانی، سرنوشت فیلم خود در اکران را غیرقابل پیش بینی دانست و گفت: من نسبت به فیلم خودم واقع بین هستم و میدانم نباید برای فیلمی که در این زمان اکران میشود، انتظار فروش بالایی داشته باشم. همین که فیلم فروش معقولی داشته باشد و تهیه کننده ضرر نکند، خوب است. البته نکته دیگری هم درباره جشنواره فیلم فجر و تاثیر آن بر اکران مطرح است و اینکه تماشاگرانی که برای دیدن فیلم های جشنواره به پردیسهای سینمایی خواهند رفت، سرشکن میشوند و به دیدن فیلمهای اکران عمومی همزمان با روزهای جشنواره هم خواهند رفت. به هر حال فیلم من یک اثر قصه گوست و داستانی واقعی را روایت کردهام و بازیگران چهرهای چون خانم مهناز افشار و آقای علی مصفا در آن بازی میکنند؛ برای همین فکر میکنم بتواند با هر مخاطبی ارتباط خوبی برقرار کند.
مافیای گردنکلفت اکران
حامد کلاهداری، بازیگر سالهای دور سینمای کودک و نوجوان و کارگردان فیلم پایان نامه، فیلم شاباش را سال 92 ساخت، اما این فیلم از دیروز و پس از سه سال رنگ پرده سینما را دید. او درباره این تاخیر طولانی برای اکران گفت: دلیل این مساله بیشتر مربوط به سرمایهگذاری کار بود و میان دو شریک اختلافاتی پیش آمد، اما سرانجام یک سرمایهگذار، آقای صاحب ابرقانی فیلم را خرید و مشکل حل شد.
کارگردان شکلات داغ از زمان فعلی اکران آخرین ساختهاش، شاباش راضی نیست. او گفت: به هرحال اکران سینمای ایران مافیای گردن کلفتی دارد که حتی قدرتمندتر از مافیای تولید است. ما هم مجبور شدیم تن به اکران فعلی بدهیم. اما نمایش فیلم شاباش بعد از جشنواره هم ادامه خواهد داشت و تا اواسط اسفند در اکران باقی میماند.
کلاهداری، بازخورد تماشاگران را منوط به سئانسهای اختصاصی فیلم در سینماها دانست و افزود: اگر به ما بویژه در پردیسهای سینمایی سئانس خوب بدهند و بگذارند نفس بکشیم، فکر میکنم فیلم با اقبال بدی روبهرو نخواهد شد. ضمن اینکه پیشبینی من این است که با آغاز پخش تیزرهای فیلم از رسانه ملی، تماشاگران بیشتری به تماشای آن خواهند نشست. درمجموع من به اکران خوب فیلم شاباش امیدوارم.
خانهای در خیابان چهل و یکم
فیلم قصه دعوا و جدال دو برادر است که در نهایت اتفاق تلخی را رقم میزند و بحرانی اساسی و بیپایان را به وجود میآورد. اتفاقی که باعث میشود عروس های خانواده روبهروی یکدیگر قرار بگیرند و به رنج و غم مادر اضافه کنند.
علی مصفا، مهناز افشار، سارا بهرامی، سهیلا رضوی، علیرضا کمالی و آرش مجیدی از بازیگران این فیلم هستند. این فیلم که نخستین ساخته سینمایی حمیدرضا قربانی است، در جشنواره سال گذشته فیلم فجر با تحسین برخی منتقدان و تماشاگران روبهرو شد. قربانی تجربه دستیاری اصغر فرهادی را دارد و پیشتر فیلم تلویزیونی و موفق «سه ماهی» با بازی هانیه توسلی را ساخته است.
شاباش
حاج احمد عباچی، پول پیش خانهاش را در عروسی خواهرزادهاش شاباش میدهد و باعث وقوع ماجراهای مفرح و بامزهای میشود.
اکبر عبدی که این روزها فیلم چهار اصفهانی در بغداد را هم روی پرده سینماها دارد، نقش اصلی فیلم را بازی میکند و کامبیز دیرباز، سارا خوئینیها، مرجانه گلچین، الیزابت امینی، رضا رویگری و حامد کلاهداری هم از دیگر بازیگران شاباش هستند. این فیلم پس از پایاننامه و شکلات داغ، سومین فیلم سینمایی کلاهداری بهعنوان کارگردان است.
علی رستگار
سینما